XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
Lapszám:
Kezdőoldal: 43
 =>  
A kultúrtörténeti-gasztronómiai kalandozás ezúttal további források és örmény származású személyek segítségével emlékeket, ízeket idéz fel, és elsősorban a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó ételeket ismertet.
A cikkben található receptek: Dabdasz paszuly Novák Tata szerint; Olajos töltöttkáposzta – örmény böjtös étel Baby szakácskönyvéből; Tolma – ahogy Berszán-Árus Csilla készíti; Jámez – örmény húsvéti főétel; „James” – Változat Baby szakácskönyvéből; Káta (örmény tészta) – Baby szakácskönyvéből; Bába-kalács (híres, jó örmény tészta) – Zilahy Ágnes szakácskönyvéből; Szamosújvári mézespogácsa (chátláma) – Kövi Pál szerint.