XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
Lapszám:
Kezdőoldal: 38
 =>  
A palacsinta az egyik legközkedveltebb ételünk, de a különböző összetételű és sűrűségű tésztakeverékből sütött lepényszerű tésztaételek változatai minden népnél megtalálhatók. Ezúttal a kisméretű, változatos összetételű krumplilepények világába kalauzolja Juhász Katalin az olvasót.
A cikkben található receptek: Tócsni (Tőzsér Gáspárné Margit néni receptje – Kazár); Kistarcsai görhöny (a kistarcsai hagyományőrzők receptje); Svájci rösti (Wessely Márta gasztronómiai író és svájci gasztrobloggerek receptjei nyomán); Hétköznapi latkesz (Fűszeres Eszter gasztroblogger nyomán); Latkesz Rosenstein Róbert szerint; Hremzli vagy kremzli (Peszáchra) Rosenstein Róbert szerint; Édes hremzli Rosenstein Róbert szerint; Diós hremzli Rosenstein Róbert szerint.