XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
Lapszám:
Kezdőoldal: 47
 =>  
„Az MTA BTK Néprajztudományi Intézetében Báti Anikó táplálkozáskutató néprajzos vezetésével nemrég kezdtünk bele egy izgalmas interdiszciplináris kutatásba az iskolai menzákkal kapcsolatosan, amelynek kapcsán a terepmunkánk egyik kiválasztott helyszíne a három nemzetiségű Csömör lett.” – írja gasztronómiai cikkének bevezetőjében Juhász Katalin. Aki az előbbiekből eredően most a farsangi fánkról és a hájastésztáról írt.
A cikkben szereplő receptek: Tolyó-fánk Misztótfalusi Kis Miklós 1698-as szakácskönyvéből; Körtvély-fánk Misztótfalusi Kis Miklós 1698-as szakácskönyvéből; Apácafánk; Cigenudli; Ancsa hájasa.